Att leva med utflugna ungar

Hyfsat löjligt uttryck egentligen - vaddå utflugna - utsläpade eller möjligen utpeppade jaja, barn som inte bor hemma helt enkelt. Det vimlar av metaforer som är totalt obegripliga, hur lätt är det att läsa något som står skrivet på ens näsa? Eller att höra något som sägs mellan raderna, som om man skulle behöva göra radbyten när man pratar. Ja, förstår du sen pling kom vi fram då och snacka om pling att vi .... Glad som en lärka - jag tycker nog att en sjungande lärka snarare låter totalt desperat och sjunger liksom härärjagsepåmejhärärjagsepåmigkom hitallahonoroch läggäggskyndapåskyndapåsommarenärkortdetmestaregnarbort i en hastighet som när man spelar LP-skivor med 45rpm.  Jag skulle kunna skriva sida upp och sida ner om dessa språkliga oegentligheter, men nu var det ju detta med att leva med barn som man inte bor med.

Den stora oförutsedda föräldrainsatsen är nog detta att unga människor tenderar att flytta omkring en del. Som förälder vill man ju förstås hjälpa till och ibland känns det som att livet består av att flytta omkring grejer. Och städa - inte för att få det fint så att man kan koppla av och njuta frukten av sitt slit. Nä, städa -  för att någon totalt okänd ska få skita ner med sin egen skit. Men vad gör man inte för att få vara med och ligga bra till hos sina barn ( usch ännu en usel metafor - vaddå ligga bra till, är ju nästan incestvarning på den). Man gör sig oumbärlig så gott man kan, men inte för, det är en hårfin balansgång (som om ett hårstrå skulle hålla att gå balansgång på).

Jag vill passa på att slå ett slag för Echinacea purpurea så här nu när hösten kom så plötsligt (vet inte vilket slags slag som åsyftas; byxslag, kavalslag, slåslag, slagsslag, felstavat slaggslag...). Jag brukar nämligen använda det om jag känner att det är förkylning på gång (har förkylningar ben som de kommer springandes med uppför trädgårdsgången? nä, nu får jag sluta med det där). Det är viktigt att man häver i sig mycket och just när man börjar känna något, dvs stadiet när man nyser och nyser och det känns som att hjärnan består av bomull snarare än fett, och man känner sig lite frusen. Gör man det så kan det hända att förkylningen motas i grind (metafor som funkar rätt bra om man har accepterat att förkylningar har ben och invaderar via trädgårdsgången). Sen vill jag tipsa om att den bästa och billigaste formen av nämnda preparat köper man i en vanlig livsmedelsaffär. Friggs brustabletter brukar finnas vid vitaminerna. Om man går till apoteket så får man betala betydligt mer för milligrammen, i värsta fallet så var det närmare 10ggr dyrare. (Ja, jag gjorde en seriös studie och räknade ut mängden aktiv substans (mg) / kr och man fick nåt mellan 67 - 600 mg beroende på vilket märke man valde.)

Kommentarer
Postat av: celina

Vaddå vaddå?! Har Åskar flyttat nu?

2007-08-30 @ 19:21:49
URL: http://celina.blogg.se
Postat av: mamma

nä, men han ska ju nästa vecka

2007-08-30 @ 19:27:49
URL: http://bravas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0