Lyssna på en bok - eller sju

Bibblan har börjat med e-böcker. Man skriver in sitt lånekortsnummer och sen är det bara att läsa eller lyssna. Helt fantastiskt bra. Jag har inom loppet av en dryg vecka konsumerat sju böcker. Kvalificerad verklighetsflykt eller konstruktivt tidsfördriv - välj själv.

Böckerna:
Ensam i mörkret av Lisa Gardner
Näckrosträdet av Elsie Johansson
Honungsfällan, Orkestergraven, Rödluvan och Nattsystern av Unni Lindell
och så Ingen äger mig av Åsa Linderborg

Japp, sammanlagd speltid sisådär 80 timmar så det har kanske blivit lite väl mycket av det goda, som att äta ett kilo godis, men ändå, helt fantastiskt bra. Nu behöver jag inte ens gå till Bibblan. Om bara någon inser att det finns en marknad för att köra hem mat och snus också så kan man stanna här hemma i bunkern och behöver inte träffa nån, behöver man inte utsätta sig för risken att något alls ska hända, kan man ha sina cirklar slutna och sitta under sin korkek och lukta på blommorna. Lungt och skönt - men är det riktigt friskt....? Egentligen?

Av de ovanstående blev jag väldigt tagen av Elsie Johanssons bok som beskriver kärlekens natur på ett fantastiskt sätt. Rödluvan av Unni Lindell som rev upp en massa gammal sörja och som mycket väl kan fungera som ett läkande omslag för alla som någon gång har upplevt sig kränkt av en man - dvs alla kvinnor. Och slutligen Åsa Linderborgs skildring av relationen till pappan som fick mig att gråta efter pappa hela natten.

Verkar som att jag är inne i en själslig djupdykning igen - men den här gången aktar jag mig för gungflyet.

image114

Till Lillan

image115

RSS 2.0